Hoe te tappen?

Zo tap je een perfect biertje

In 5 simpele stappen wordt uitgelegd hoe je een perfect biertje tapt.
.................................................................................................

 


Stap 1

Een perfect glas bier begint met een kristalhelder glas.

Iedere ongerechtigheid - hoe klein ook - doet afbreuk aan het eindresultaat.

Spoel het glas met schoon koud water.

Dan ben je zeker van een dikke schuimkraag die niet al na de eerste slok inzakt

 

 

.

Stap 2

Houd het glas schuin en net onder het uiteinde van de tapkraan.

De juiste afstand en de hoek zijn afhankelijk van de druk op het bier,

maar wat in ieder geval moet worden bereikt is

dat het bier met een draaiende beweging in het glas terechtkomt en zo,

onder het vullen, schuim vormt - maar niet te veel.

 

Stap 3

Open de tapkraan met een snelle beweging,

en zorg ervoor dat het bier op de eerder beschreven manier

in het glas komt totdat het de rand van het schuine glas bereikt.

Wanneer het bier uit de tapkraan stroomt, moet het rustig schuimen,

niet sputteren. Dit is een kwestie van oefening.

 

 

Stap 4

Draai de tap snel dicht, draai het glas recht

en haal het weg onder de druppelende tapkraan.

Laat het gevulde glas even op de lekbak staan

totdat het schuim niet meer over de rand van het glas loopt.

 

Houd een plastic schuimspaan iets schuin en schuim met een snelle,

vegende beweging af zodat de bovenkant van de schuimkraag

gelijk is aan de rand van het glas.

Je kunt ook met de schuimspaan nog even een triomfantelijk tikje op de lekbak geven,

maar dit heeft geen invloed op de kwaliteit van het bier.